Rådgivning och föreläsningar inom idrottspsykologi

Alla föreläsningar har en god teoretisk grund med stor praktisk inriktning där deltagarna själva får analysera och arbeta med olika begrepp inom idrottspsykologi.

Vi erbjuder föreläsningar inom följande områden:

  • Motivation– Lär dig de grundläggande delarna inom begreppet motivation och vad som motiverar oss. Tillsammans klargör vi begrepp som inre och yttre motivation och hur du kan göra för att bibehålla och öka din motivation.
  • Självförtroende– Grundläggande teorier om självförtroende och praktiska tips för hur du kan arbete med att öka ditt självförtroende!
  • Anspänning– Lär dig identifiera dina olika anspänningsnivåer. Hitta din optimala anspänningsnivå där du presterar som bäst!
  • Koncentration– Fokus, koncentration vad är det egentligen? Kan vi vara 100% fokuserade? Detta berörs vi ger dig praktiska tips delas ut på hur du kan arbeta med koncentrationen.
  • Self-talk– Lär dig en effektiv teknik som du troligtvis redan använder till viss del men som du kan effektivisera. Vi kör en tävling och delar självklart ut praktiska tips.
  • Visualisering– Genom att föreställa dig olika situationer värmer du upp hjärnan. Här får du information om det fantastiska verktyget visualisering; hur elitidrottare använder visualisering och hur du kan använda det för att prestera bättre!

Individuell rådgivning

Med en god akademisk grund hjälper vi idrottare att prestera och må bättre genom att arbeta med individuell rådgivning. Vi har till exempel hjälpt idrottare att hantera negativa tankar, hantera aggression, fokusera mer på de inre kontrollerbara faktorerna och på så sätt stärka både motivation och självförtroende. Vi har även hjälp idrottare att planera deras karriär, bli bättre på att använda sig av olika psykologiska färdigheter, hitta balans mellan skola och idrott samt sätta upp tydliga långsiktiga och kortsiktiga mål.

Ett vanligt upplägg kan se ut på följande sätt:

  • En förutsättningslös träff där rådgivaren (Fredrik eller Mikael) träffar klienten och presenterar vad idrottspsykologi är och hans rådgivningsfilosofi. Detta möte är även till för att idrottaren ska få möjlighet att lära känna varandra bättre och därmed kunna fatta ett korrekt beslut om fortsatt samarbete
  • Efter mötet får idrottaren gå hem och fundera kring om den vill inleda ett samarbete
  • Vill idrottaren starta ett samarbete ligger ett sådant samarbete från 6 till 8 fysiska träffar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s