Sommaren är här

Hej!

Vi som driver den här bloggen vill önska er alla läsare en riktigt trevlig sommar!

Vi har flera spännande inlägg om idrottspsykologi, mental träning och ledarskap till hösten. Bland annat en sammanfattning från en föreläsning av Kjell Jonevret.

Vi hoppas att ni fortsätter träna mentalt i sommar. Det kanske viktigaste när det gäller mental träning är att arbeta med det kontinuerligt. Att fortsätta reflektera över hur bra balansen ser ut i livet mellan idrottsliga prestationer, återhämtning, plugg/arbete, hobbies och socialt liv. Att fortsätta reflektera över hur din återhämtning ser ut och hur bra den är, hur det går på träningar/tävlingar, vad du gör bra och hur du kan göra saker ännu bättre.

När det gäller det mentala är det bra att se till helheten och att även arbeta specifikt och konkret. Förenkla och prioritera. När du tränar och tävlar så ha något du arbetar med gällande det mentala också, t.ex. fokus, acceptans, mentala pauser eller att arbeta med rätt beteenden fast det är läskigt/jobbigt.

Det är viktigt att hjälpa dig själv så mycket som möjligt. Det hjälper inte att trycka ned dig själv eller vara för tuff. Reflektera över hur du kan hjälpa dig själv i olika situationer. Hur hade du hjälpt en kompis eller en lagkamrat i den situationen? Försök hjälpa dig själv på det sättet. När du har det som tuffast behöver du troligtvis också som mest stöd och förståelse.

Prata med din tränare om vad som kan vara bra att fokusera på när det gäller det mentala och prata med hen om hur hen kan hjälpa dig med din mentala träning på bästa sätt. Ibland kan vara bra att kontakta en idrottspsykologisk rådgivare för att få lite hjälp i arbetet. Det är också viktigt att du och din tränare arbetar med att skapa en så bra relation som möjligt, det kommer ni ha mycket nytta av i ert fortsatta arbete.

Lycka till med din mentala träning i sommar och tveka inte att höra av dig om du skulle vilja ha hjälp.

Mvh
Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.