Svensk idrottspsykologisk förening (SIPF)

När det gäller att utveckla områden och idéer är nätverk och föreningar ett bra sätt. Man träffar intressanta människor och får även en ökad tro och motivation till det man gör. Sen är det stimulerande att prata med folk som är intresserade av liknande ämnen som en själv. I detta inlägg kommer vi att presentera Sveriges idrottspsykologiska förening (SIPF).

Svensk idrottspsykologisk förening (SIPF) bildades 2000 och sedan dess har föreningen arbetat aktivt med att främja idrottspsykologin i Sverige.  Mer om föreningens vision går att läsa på hemsidan www.svenskidrottspsykologi.se. Vi på redaktionen har skrivit artiklar om bland annat mental träning i medlemstidningen Flow och i årsboken. Det är en gedigen förening med kompetent styrelse. Joakim Karlsson (ordförande), Susanne Wolmesjö, Stefan Holmström, Karin Hägglund, Scott Swainston, Emil Andersson, Mathias Etéus och Åsa Mattson. Tidigare har Prof. Peter Hassmén (Umeå Universitet), Mikael Wallsbeck och Ulrika Billme varit ordförande för SIPF.

Flow heter medlemstidningen och består av genomarbetade texter av duktiga författare och vi rekommenderar er varmt att läsa denna tidning! Sen erbjuder föreningen minst en konferens varje år där mycket intressanta föreläsare intar scenen. Det som är väldigt spännande är att denna typ av konferens lockar bred publik. Konferensen är praktiskt upplagd och har en lagom akademisk prägel. På konferenserna finns det duktiga och erfarna akademiska människor inom idrottspsykologi och mental träning. Vill man exempelvis föra en intressant diskussion finns det inget som hindrar dig!

Exempel på teman från tidigare konferenser:
2019: ”Self-compassion och Mindfulness”
2018: ”När livet kommer emellan – Idrottarens utmaningar med livet vid sidan av idrotten”
2017: ”I spänningsfältet mellan hälsa och ohälsa”

Vill ni ha intressanta diskussioner och en idrottspsykologisk förening med hög kvalité rekommenderar vi att ni blir medlemmar! Ju fler medlemmar föreningen får desto starkare blir den och desto mer kan vi förbättra idrottspsykologin i Sverige.

Ha en bra dag!
/Fredrik och Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.