Svensk idrottspsykologisk förening

När det gäller att utveckla områden och idéer är nätverk och föreningar ett bra sätt. Man träffar intressanta människor och får även en ökad tro och motivation till det man gör. Sen är det stimulerande att prata med folk som är intresserade av liknande ämnen som en själv. I detta inlägg kommer vi att presentera Sveriges idrottspsykologiska förening.

Svensk idrottspsykologisk förening (SIPF) bildades 2000 och sedan dess har föreningen arbetat aktivt med att främja idrottspsykologin i Sverige.  Mer om föreningens vision går att läsa på hemsidan www.svenskidrottspsykologi.nu. Vi på redaktionen har skrivit artiklar om bland annat mental träning i medlemstidningen och i årsboken. Det är en gedigen förening med kompetent styrelse med ordförande Peter Hassmén i spetsen som är professor vid Umeå Universitet.  Vid hans sida har han flera mediterande och välutbildade personer inom det idrottspsykologiska fältet.

Flow heter medlemstidningen och består av genomarbetade texter av duktiga författare och vi rekommenderar er varmt att läsa denna tidning! SIPF har också en egen årsbok där spännande och givande artiklar presenteras. Sen erbjuder föreningen minst en konferens varje år där mycket intressanta föreläsare intar scenen. Nu senast flögs en av Kanadas idrottspsykologiska rådgivare från Vancover in för att berätta om hur hon arbetade med idrottarna under OS. Detta som är väldigt spännande är att denna typ av konferens lockar bred publik. Konferensen är praktiskt upplagt och har en lagom akademisk prägel.  Hur mycket akademisk prägel man vill ha kan man styra relativt mycket själv. På konferenserna finns det duktiga och erfarna akademiska människor inom idrottspsykologi. Vill man då exempelvis föra en intressant diskussion finns det inget som hindrar dig!

Idag är denna förening den enda i Sverige och vill ni ha intressanta diskussioner och en idrottspsykologisk förening med hög kvalité rekommenderar vi att ni blir medlemmar!  Ju fler medlemmar föreningen får desto starkare blir den och desto mer kan vi förbättra idrottspsykologin i Sverige.

Ha en bra dag!
/Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s