Livet handlar om val

Vi på redaktionen (Fredrik och Mikael, idrottspsykologiska rådgivare) har äran att presentera vår nya gäst författare Stefan Lidén. Med hans inlägg visar han hur man efter en satsning som elitidrottare inom golf kan sadla om helt och hållet och bli framgångsrik inom näringslivet.

Livet handar om val, aktiva sådana. Vi kan som människor nå hur långt som helst, bara vi bestämmer oss!

Mitt namn är Stefan Lidén, jag är VD för ett företag som heter iNEED (www.ineed.se). Det bolaget startade jag 2008 och visionen är att bli nordens mest moderna rekrytering – och bemanningsföretag. Idag jobbar vi med videopresentationer, filmade platsannonser, är aktiva i sociala medier och kommer inom kort att lansera ytterligare nyheter inom detta område. Allt i syfte att göra det enklare, synligare och roligare att söka jobb.

När jag slutade gymnasiet tog jag beslutet att träna för att bli professionell golfspelare. Jag satsade allt på golfen och mitt första mål var att ta mig ut på Europatouren. Jag hade satt målet att nå dit 1996 och var därför nere i Barcelona för att kvala 1995. Tyvärr missade jag det första kvalet med 2 slag vilket gjorde att mitt mål sprack. Jag spelade dock säsongen 1996 innan jag valde att lägga klubborna på hyllan för att hitta en ny karriär. Jag hade märkt att jag hade talang för sälj, men saknade formell utbildning. Därför sökte jag in på IHM Business school där jag läste parallellt med ett heltidsjobb. Det var 2 tuffa år, all ledig tid vid sidan av jobbet gick till studier. Under den här tiden skapade jag en karriär på GE Capital där jag tillbringade totalt 7½ år. När jag slutade där var jag svensk försäljningschef och ansvarade för en försäljning på dryga 5 miljarder.

För mig har alltid inställning, engagemang och attityd varit de viktigaste hörnstenarna för att komma någonstans i livet. Det finns inga genvägar till framgång utan jobbet måste göras. Oavsett vad, så kräver dina mål en plan. Det handlar om att ta action och bestämma sig för att bara göra det. De allra flesta fastnar tyvärr på stadiet ”jag borde”, när det handlar om att gå från tanke till handling. Givetvis kan man inte nå sina mål enbart genom att kämpa, man behöver först göra en analys över vad som behövs för att nå dem. När man inser vad det är man vill handlar det om att skaffa sig verktygslådan att komma dit.

I grunden kan man se det som att man måste göra en beställning, ex ”jag vill springa en mil på 50 min”. Det första man gör då är ta fram information om löpning, matvanor och allt annat som behövs för att kunna nå sitt mål. Utifrån detta behöver målet delas upp i x antal delmål. Efter att man har gjort sin hemläxa är det dags att tala om för kroppen vad den ska leverera. Vi gör helt enkelt en beställning. Sen är det dags att skrida till verket och sätta igång.

Oavsett vad vi bestämmer oss för så det vi själva som är vår största fiende. Vi måste konstant kämpa med oss själva och successivt höja våra barriärer för vad som är möjligt. Det handlar om kunskap, förståelse, disciplin och ambition. Det mesta är faktiskt möjligt, vi måste bara se till att ta fighten! Min bakgrund är allt annat än rak, det enda som fört mig framåt är min osvikliga tro på mig själv och att alltid kämpa. Det kommer garanterat att dyka upp motgångar under resan, det gör det för alla. Men om du bara har bestämt dig, kommer varje motgång att generera i lärdom som i slutänden kan omvandlas till framgångsrecept. Det handlar bara om att göra analysen, acceptera den och sedan agera.

Inga framgångar kommer ifrån ordet ”jag borde”, de kommer ifrån ”jag kommer att”. Tänker man på det viset är man redan på väg mot sitt mål.

Resan mot målet kommer innebära en del motgångar. Ingen resa är helt spikrak, kalkylen måste alltid innehålla en del smällar. Vid dagens slut handlar det om att du behöver kunna klappa dig själv på axeln och acceptera dina beslut. Vi kan bara påverka nuet och framtiden, historien är redan förbrukad.

Lycka till på resan!

Annons

En reaktion på ”Livet handlar om val

  1. Pingback: Personlig utveckling | Fredrikweibull's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.