Hur vill du ha det på träningen?

Nästa gång du kommer till träningen så fundera på hur du vill ha det under träningspasset. Hur vill du att de andra ska agera idag? Ta fram några konkreta nyckelbeteenden som ligger i linje med detta, till exempel:

  • Fokus på bra beteenden (uppmärksamma när du själv och andra gör bra saker och glädjas åt varandra)
  • Peppa andra
  • Ge positiv feedback till dina lagkamrater
  • Bra och positivt kroppsspråk
  • Fokus på det sociala i pauser och fokus på att prestera under övningar
  • Göra ditt bästa (fundera på vad det innebär i olika situationer och konkretisera)

Bestäm dig sedan för att själv agera på det här sättet. Det kommer det hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av träningen och chansen ökar att även de andra kommer att bete sig på ett liknande sätt.

Efter träningen är det bra att utvärderade om du agerade på det sätt du ville. Om du inte gjorde det så reflektera över hur du kan se till att göra det nästa gång. Om du agerade på det sätt du ville så ge dig själv beröm för det. Det är också viktigt att uppmärksamma de gånger du agerade på rätt sätt även om du inte gjorde det hela träningen och ge dig själv beröm för det. Kanske gjorde du det bra under vissa övningar eller i början av träningen. Det kan också vara givande att reflektera över om du gjorde något speciellt som hjälpte dig själv att bete dig på det sätt du ville. Det kan hjälpa dig att agera på ett bra sätt nästa träning också.

Lycka till!
Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Inlägget handlar om att skapa bra atmosfär på träningar. Att man ska fundera på hur man själv vill ha det på träningen och föregå med gott exempel. Därför passar det med en bild på fotbollsspelare som ser ut att ha bra atmosfär på träningen.
Foto av Jeffrey F Lin på Unsplash

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.