Träna rätt under träning

Vad vill du kunna göra under tävling? Tränar du på att göra det under träning? En del moment inom idrott kan enbart upplevas i samband med tävling, men mycket går även att utveckla under träning. Till exempel din förmåga att acceptera misstag och fokusera på rätt saker.

Vad vill du fokusera på mellan slagen i golf? Mellan din post-shot routine och din pre-shout routine? Fundera på det och träna sedan på det när du kör dina träningsrundor.

Inlägget handlar om träning och mental träning och vi lyfter ett exempel inom golf. Därför passar det bra att ha en bild på en golfbana.

Vill du få in som rutin att under små pauser i dina bandymatcher stämma av läget? Att snabbt checka av att du spelar på det sätt du vill? Träna då på att göra det under små pauser på träningarna.

Vill du bli bättre på att hantera din frustration under dina badmintonmatcher? Träna på att hantera din frustration under träning. Träna på att vara i frustrationen och känna att det är ok. Att du inte är dina känslor (de kommer och går) och att du inte behöver agera på frustrationen.

Vill du bli bättre på att kommunicera med dina lagkamrater under match? Träna då på att göra det under träningar också.

Förslagen ovan kan uppfattas som självklarheter och uppgifter som är enkla. Att medvetet träna på att genomföra dessa saker så bra som möjligt under träning kan dock vara väldigt utmanande. En av de mest vedertagna sambanden inom idrott är att träning ger färdighet. Det gäller även de psykologiska färdigheterna (läs mer om mental träning här). Det är ingenting som kommer som ett brev på posten när det är dags för tävling. Det kräver träning (läs om hur du kommer igång med din mentala träning här).

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.