Ska idrottare leka på träningen?

Att nå världseliten i idrott kräver väldigt mycket, bra och hård träning. Passion, glädje och inre motivation är viktiga faktorer för att idrottare ska orka träna på det sättet år efter år.

Ett sätt att bibehålla passionen och den inre motivationen är att fokusera extra mycket på glädjen i idrottandet. Planera in träningspass då du kan fokusera på det du tycker är roligt, inspirerande och motiverande i din idrott. Du kan också inkludera enskilda övningar i dina träningspass då du enbart gör det som är roligast och fokuserar på skratt, glädje, gemenskap och inspiration.

Självklart kan inte all träning vara rolig, vissa saker måste få vara jobbiga. Det behöver få vara ok men det måste också få finnas utrymme för glädje. Ishockeytränaren Roger Rönnberg (tränare för Frölunda HC) uttryckte nyligen i en intervju för Göteborgsposten (Slår larm: ”Där är jag väldigt orolig”) att han vill att fler barn ska få leka hockey. Vi menar självklart att det är skillnad på hockey för en åttaåring och för en hockeyspelare som till exempel spelar i NHL. Men även hockeyspelare i till exempel NHL, FM-ligan, SDHL eller SHL behöver få ha roligt och leka hockey ibland.

Hur kan du göra för att få in mer glädje och passion i ditt idrottande den närmsta tiden?

/Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Blogginlägget handlar om glädje inom idrotten och därför är det passande med ett härligt träningsområde på en golfbana med fint väder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.