Att lära av andra och skapa nya perspektiv

Det finns många idrottare som har och har haft ett fantastiskt idrottsliv. Vi är alla människor och vi kan lära oss av varandra. Att arbeta med att skapa ett bra liv är utmanande och att i kombination med det skapa en framgångsrik idrottskarriär är kanske ännu svårare.

Nu när sommaren är här så kanske du har tid att ta in nya perspektiv. Du kan läsa en bok, se en dokumentär och lyssna på en podcast eller Sommar i P1. Sarah Sjöström hade i början av sommaren ett fint sommarprat där man väldigt ingående fick ta del av hennes tankar, känslor och beteenden i samband med simningen. Mycket intressant! Bara en sådan sak som att Sarah hatar stressen precis innan start. Just då vill en del av henne därifrån, men hon stannar för att hon vet att det kommer kännas bättre sen.

Det finns mycket att lära av andra idrottare. Ta dig tid att lyssna och ta del av andras berättelser. Det kan skapa välbehövlig distans till dina egna utmaningar, som gör att du ser lösningarna som du tidigare aldrig har sett.

/Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck (idrottspsykologiska rådgivare)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.