Använd den här tiden på ett bra sätt

Kommer det att vara en väntan till nästa tävling eller kommer det istället finnas mycket tid till annat? Du bestämmer. Du kanske har möjlighet att göra saker som du inte brukar hinna med? Har du möjlighet att träffa vänner som du inte brukar ha möjlighet att träffa? Ta längre promenader tillsammans med dina nära vänner? Kanske kan du få in lite mer välbehövlig återhämtning? Kanske kan du få in lite mer grundträning eller fokusera lite mer på mental träning. Kan du prova något du inte brukar göra? Läsa en bok, testa att spela ett instrument eller spela schack?

Alla dina känslor får vara med, det är ok. Frustrationen, saknaden, oron, lugnet och/eller glädjen. Arbeta med att vara öppen för dem. Även om vissa av känslorna kanske är jobbiga så prova att ge dem lite utrymme. Se om du kan vara nyfiken på dem. Du måste inte gå in i dem men låt dem i alla fall finnas där. Du måste inte döva dem eller försöka få bort dem. Det är dina känslor och dina reaktioner i denna kris. Det är ok. Det är även möjligt att uppleva olika känslor i samma situation. Du kan vara orolig och och även uppleva glädje. 

Låt heller inte dina känslor stoppa dig från att göra det du vill. Låta dina känslor vara med dig när du träffar vänner. Använd denna tid klokt, för den kommer inte tillbaka.

/Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Texten handlar om idrott och att det är viktigt att göra det bästa av tiden trots att den är jobbig. Därför passar det bra med ett foto på en som springer.
Foto av Sportlab på Unsplash

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.