Introduktion till vår blogg om idrottspsykologi

Hej! Vi som driver denna blogg Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck. Syftet med bloggen är att diskutera ämnet idrottspsykologi. Vi har en gedigen utbildning från Högskolan i Halmstad i idrottspsykologi och driver idag Imagine that AB. Vi har även skrivit boken Träna tanken – en bok om mentala föreställningar i idrotten tillsammans med Anders Almgren.

Vi skriver utbildande texter i ämnet idrottspsykologi och mental träning. Vi skriver texter om hur man kan bli bättre på att hantera frustration, hur man kan bli mer snäll mot sig själv när man tävlar och hur man kan bli bättre på att spela mot sämre motståndare. Vi berättar även hur man kan stärka sin motivation och hur man kan bli mer närvarande i vardagen. Våra inlägg handlar om allt från träningspsykologi till barnidrott och elitidrott.

Vi skriver även om aktuella böcker och idrottspsykologiska organisationer samt presenterar aktuell forskning inom idrottspsykologi. Ibland har vi gästförfattare. Vi har bland annat haft äran att ha Prof. Mark Andersen (forskare, leg. psykolog och handledare) som gästförfattare. Mark skrev om hans reflektioner över vad som är viktigt att tänka på i arbetet som en idrottspsykolog. Han kommenterar en artikel han skrev 2009 och uppdaterar hans syn på ämnet: ”Who do you think you are? Reflections on the foundations of being a sport psychologist”. Vi har även haft förmånen att ha Dr Carolina Lundqvist (leg. psykoterapeut) som gästförfattare. Hon har bland annat skrivit inlägget ”Tänk på helheten för hållbara elitidrottskarriärer…” som handlar om hur viktigt det är att tänka långsiktigt och se till helheten om man vill ha en hållbar karriär. I det inlägget skrev även om hur mycket arbete det ligger bakom elitidrottares förmåga att hantera de avgörande ögonblicken på ett bra sätt.

Bloggen baseras huvudsakligen på forskning men vi har även en populistisk touch med egna reflektioner och diskussioner.

Mvh/
Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Eftersom bloggen handlar om idrottspsykologi vill vi visa en idrottare som simmar kraftfullt och presterar på hög nivå
Foto av Serena Repice Lentini på Unsplash.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.