Introduktion till vår blogg om idrottspsykologi

Hej! Vi som driver denna blogg Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck. Syftet med bloggen är att diskutera ämnet idrottspsykologi. Vi har en gedigen utbildning från Högskolan i Halmstad i idrottspsykologi och driver idag Imagine that AB. Vi har även skrivit boken Träna tanken – en bok om mentala föreställningar i idrotten tillsammans med Anders Almgren.

Bloggen kommer huvudsakligen att bestå av två delar:

I den första delen kommer vi att rekommendera litteratur, föreläsningar, artiklar m.m. inom ämnet idrottspsykologi. Utifrån dessa kommer vi sedan att diskutera resultaten och eventuella implikationer.

I den andra delen kommer vi att skriva utbildande texter i ämnet idrottspsykologi och mental träning. Hur kan man använda visualisering på bästa sätt eller hur kan jag göra för att bli mer motiverad att träna?

Bloggen baseras huvudsakligen på forskning men vi har även en populäristisk touch med egna reflektioner och diskussioner.

Mvh
Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s