Bli bäst när det gäller

Om du vill bli bäst när det gäller finns det inga genvägar. Det går inte att enbart anstränga dig när något står på spel eller när du känner för det. Varje träning och tävling har betydelse och det är viktigt att göra träningspassen meningsfulla för dig.

  • Arbeta med att fokusera på rätt saker fast det bara är tio minuter kvar av träningen och du är helt slut.
  • Fortsätt arbeta med att bibehålla ett bra kroppsspråk och bra fotarbete fast det knappt finns någon möjlighet till vinst/bra placering längre.
  • Fortsätt arbeta med att slå igenom slagen ordentligt fast bollen bara flyger ut, du skäms och du inte vågar.
  • Fortsätt kämpa, genomför rutinerna lika noggrant och fokusera på det du ska fast du/ni vinner stort (till exempel din post-shot rutin i golf).

För att alltid kunna göra ditt bästa och anstränga dig oavsett läge är det oerhört viktigt med bra återhämtning, kost och socialt stöd samt att du arbetar med att få in andra (som inte har med ditt idrottande att göra) roliga och meningsfulla aktiviteter i din vardag (läs mer om det här: ”Är du bara en idrottare?”).

/Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck (idrottspsykologiska rådgivare)

Foto på en fotbollsplan eftersom blogginlägget handlar om idrott
Foto av Fredrik Weibull
Annons

2 reaktioner på ”Bli bäst när det gäller

  1. Jag är en motionär som spelar lite torneringar då och då samt seriespel i H45. Jag spelar alltid som sämst när jag möter motståndare som tekniskt sett är sämre än jag. Jag förlorar alltid. Möter jag en spelare som är bättre rankad spelar jag mycket bättre. Vad kan jag göra för att vinna mot dem som är sämre än jag.

    • Hej Peter, svårt att svara på det i en kommentar så här. Hade hjälpt att veta mer. Men något du kan göra är att arbeta med att acceptera eventuell nervositet (försök inte bli av med den utan arbeta med att spela så bra som möjligt med den). Det hjälper också att arbeta med att fokusera på det du ska göra, spela ut och spela ditt spel. Om du gör det du ska så ge dig själv cred för det trots du missar. Arbeta med att inte haka upp dig på vem du möter, se utveckling som det viktiga. Om du möter sämre motståndare har du möjlighet att träna på att möta dem. För dig är det ju faktiskt inte lättare att möta dem, det kan ju vara svårare. Träna på att spela ditt spel mot dem. /Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.