Börja dina träningspass på ett bra sätt!

Det är inte ovanligt att idrottare tar det lite lugnare i början träningen för att först efter ett tag komma igång, fokusera på rätt saker och köra på ordentligt.

Om man tränar och tävlar mycket och kanske även har ett heltidsjobb eller skola vid sidan av finns det generellt sett inte mycket tid över. Med brist på tid innan träningar ökar risken att man ställer in sig på att det är träning först när man har kört igång med den. I början av träningen kanske man fortfarande tänker på det där matteprovet eller varför sin partner var så kort i telefon eller så snackar man kanske fortfarande med träningskompisarna om annat.

För att få ut så mycket som möjligt av träningen och för att förbereda sig på ett bra sätt inför tävlingar är det bra att ha fullt fokus från början av varje träning. Om en idrottare använder de första 15 minuterna av varje träning för att komma in i träningen tar det nog ofta lite längre tid innan man kommer igång på tävlingar också. Om man istället kör igång på rätt sätt direkt när träningarna har börjat så skapar man bra förutsättningar för att även få en bra start på tävlingar. Man vänjer sig vid att genomföra sina förberedelser på ett bra sätt innan start och att arbeta med ett bra fokus direkt efter start.

För att kunna ha ett bra fokus direkt från start på träningen är det viktigt att förbereda sig mentalt även innan vanliga träningar.

/Fredrik och Mikael (idrottspsykologiska rådgivare)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.